כבל סיב אופטי נועד לשדר נתונים במהירות גבוהה מאוד.
הסיבים האופטים עשוים מזכוכית שסגורים בתוך מעטפה מבודדת. הכבל נועד לשדר נתונים למרחקים ארוכים וביצועים גבוהים במיוחד, והוא נפוץ ברשתות נתונים ותקשורת. הכבל בעל אבטחה והגנות רבות המילה האחרונה של הטכנולוגיה.
סיבים אופטיים תומכים בשירותי אינטרנט, שידורי טלוויזיה ומערכות טלפון בעולם.
כבל סיבים אופטיים משדר נתונים באמצעות גלי אור, לכן המידע עובר במהירות האור "מהירות גבוהה מאוד" באופן לא מפתיע, כבל סיב אופטי מספק קצב העברת נתונים מהיר יותר לעומת כל אמצעי אחר שנועד להעביר נתונים. הם גם רגישים פחות לרעש והתערבות חיצונית לעומת חוטי נחושת או קווי טלפון. עם זאת, כבלי סיבים אופטיים הם יותר שבירים וחלשים, ולכן דורשים מיגון חזק כדי למנוע שבירה, בעוד לחוט הנחושת אין את המגבלות האלו.
איך כבל סיב אופטי עובד ?
כבל סיב אופטי נושא אותות תקשורת באמצעות פעימות של אור שנוצר באמצעות לייזר קטן או נוריות מקצה לקצה.
הכבל מורכב מכמה שכבות של זכוכית, כל שכבה היא שכבה דקה מאוד של זכוכית. באמצע כל אחד מהשכבות האלה יש את הליבה, אשר מספקת את מסלול המעבר של האור מקצה לקצה. כל שכבה מוקפת חיפוי זכוכית, כדי למנוע אובדן האות של הנתונים ולאפשר לאור לעבור בעיקולי הכבל.
האור שעובר בתוך הכבל פועל בניגוד קרניים הקרן הולכת למטה ולאחר מכן לחלק העליון "~" ולכן הכבל צריך שכבות הגנה רבות.
סוגי כבלים אופטיים:
סיבים מונופילמנט רב סיבים.
סיבים במצב יחיד הם סיבים אופטיים, שבהם רק אות אור אחד עובר בכל סיב קרן, סוג המהיר ביותר של העברת נתונים המשמשים רשתות טלפון ושידורי טלוויזיה.
סיבים במצב רב אותות אופטיים – מועברים באמצעות סיב אופטי יחיד, מה שהופך אותו טוב יותר עבור רשתות מחשבים.
לסיכום:
בשנים האחרונות, טכנולוגית סיבים האופטיים הפכה פופולארית יותר ויותר עבור חיבורי אינטרנט מקומיים גם כן. בשנים האחרונות ספקי שירותי האינטרנט מתחילים להציע כעת אינטרנט אופטי, אשר מספק גישה לאינטרנט באמצעות כבל סיב אופטי בעל מהירויות של הורדה והעלאה של 1 Gbps.