התקפות של מניעת השירות (DDOS) הן סוג של התקפה מבוזרת שמנסה להשבית שירות מקוון בכך שהיא הופכת אותה לזמינה למשתמשים שלה ברשת מחשבים ממוקדת. זה נעשה בדרך כלל על ידי עצירת השירות עם תנועה ממקורות לא ידועים.
תוקפים אלה בדרך כלל מכוונים לרשתות עם משאבים חשובים, כולל אתרים פופולריים ואתרי בנקאות, המהווה אתגר מרכזי למשתמשים המעוניינים לגשת למידע קריטי.
בעיקרו של דבר, התקפת DDOS היא מאמץ נפוץ למנוע ממערכות מחשבים לעבוד כרגיל, לרוב ממקום מרוחק ברחבי האינטרנט.
בעוד שתקיפה מסוג זה מצייתת לרוב למגוון צורות, המונח "שלילת שירות" אינו מספק שום אינדיקציה כיצד לסגת התקפה כזו.
כלים לתקיפת DDOS
ניתן לבטל את הגישה על ידי הכלים האחרונים, המאפשרים לכל מי שיש לו חיבור לאינטרנט, לפתוח במתקפה. הליך כזה גורם לתקיפות DDOS לשינוי אמיתי בעולם התקשורת ביחס לאיומים ברשת. זו אחת הסיבות לכך שחברות תמיד מודעות לכך שהן יעד פוטנציאלי להתקפה.
הצורה הנפוצה ביותר של התקפת DDOS היא שליחת בקשות גדולות וקבועות לחיבור חיצוני לרשת היעד. מערכות אלה ממשיכות לקבל בקשות למידע ממשתמשים לא רצויים, שלעתים קרובות אינם מבקרים באתר.
ההתקפה נועדה ליצור רושם שגוי של מתקפת תנועה מאסיבית כך שתעבורת האינטרנט בפועל של משתמשי אינטרנט מקומיים האטה, מה שגרם לעיתים להתרסקויות ברשת.
תהליך זה נכנס לתוקף באמצעות אוטומציה מתקדמת של התוקף. תוכניות מותאמות אישית נוצרות כדי להציף שירותים עם תנועה לא רצויה, ומופעלות בכמה שיותר מחשבים.
משתמשים העוזרים להתקף DDOS עשויים להיות לפעמים לא מודעים לכך.
מה האקרים תוקפים עם DDOS
כיום DDOS לא רק ממקד לרוחב הפס של החיבור, אלא גם תוקף מספר מכשירים. הם עשויים לתקוף מכשירים המהווים בסיס לתשתית האבטחה הנוכחית, כולל חומת אש.
הם גם תוקפים יישומים רבים שרוב החברות מסתמכים עליהם, כגון VoIP, HTTPS, DNS ו- SMTP.
המגמה האחרונה בעולם ה- DDOS בימינו היא התקפה מרובת וקטורים. התקפה מסוג זה היא שילוב של יישומי מצב מתישים ומתישים כנגד מערכות אצווה ושביתות. התקפות אלה ככל הנראה הולכות כיוון שלא קל לטפל בהן, חוץ מזה שהן יעילות מאוד.
בסך הכל, מתקפת DDOS יכולה להוות איום משמעותי על חברות ברחבי העולם. לכן חשוב להם להיערך למקרה שקבוצה של תוקפים תחליט לעשות בעיות ברשת שלכם.