VPN הוא קיצור דרך לרשת פרטית וירטואלית, שיטה המשמשת להוספת אבטחה ופרטיות לרשתות פרטיות וציבוריות, כגון Wi-Fi ורשת האינטרנט.
VPNs משמשים חברות להגנה על נתונים רגישים. עם זאת, השימוש ב- VPN אינו מוגבל עוד לחברות, אך משתמשי אינטרנט רבים משתמשים ברשתות אלה בהרחבה כאשר הן מחוברות לאינטרנט. הפרטיות מוגנת על-ידי VPN על-ידי החלפת כתובת ה- IP של המשתמש בכתובת אחרת, מספק שירות VPN , כך שכתובת ה- IP שונה בהתאם למיקום של שירות VPN.
אבטחה והגנה אלו הסיבות העיקריות לכך שחברות וגולשים משתמשים ב- VPN במשך שנים. נתונים שנשלחו ברשת או ב- Wi-Fi ניתן ליירט בקלות על ידי זיוף WiFi, למשל. VPNs משתמשים בפרוטוקולי הצפנה מתקדמים ובטכניקות מנהור מאובטחות כדי לתמצת את כל העברות הנתונים דרך האינטרנט. איומי אבטחה מתקדמים והגברת ההסתמכות על האינטרנט הופכים את ה- VPN לחלק חיוני של אבטחה טובה.
הגדרת VPN זה תהליך פשוט שבו בדרך מזינים שם משתמש וסיסמה על תוכנה יעודית לכך במחשב.
הפרוטוקולים הנפוצים ביותר המשמשים את ה- VPN הם:
1 – PPTP שבו הגדרת VPN היא פשוטה על המערכת כולה. לאחרונה האבטחה של פרוטוקול PPTP כבר נחקר בשנים האחרונות. זה עדיין חזק אבל לא הכי בטוח.
2. L2TP ו- IPsec מאובטחים יותר מ- PPTP ומציעים תכונות נוספות. L2TP ו- IPsec הם דרך ליישם שני פרוטוקולים יחד כדי לקבל את התכונות הטובות ביותר של כל ההגנות ברשת הVPN. במקרה זה, פרוטוקול L2TP משמש ליצירת מעין מנהרה של העברת נתונים מאובטחת ו- IPsec מספק ערוץ מאובטח. כששני פרוטוקולים יחד מתחברים לחבילה אחת ההצפה יוצאת מאוד מאובטחת. VPN פתוח הוא VPN מבוסס על אישורי SSL פופולריים. התוכנה המשמשת היא קוד פתוח ללא תשלום. SSL הוא פרוטוקול ההצפנה, ו VPN פתוח פועל על UDP או TCP "פרוטוקול TCP ו UDP, הם פרוטוקול אבטחת נתוני המשתמש" בעל הצפנה חזקה מאוד באבטחה.
לסיכום:
יש דמיון בעולם ה- IT הקובע כי חומת האש מגנה על הנתונים שלך מבפנים על המחשב שלך ו- VPN מגן על הנתונים שלך באינטרנט.