מהי אופטימיזציה עבור אתר הוורדפרס שלך ?
חיפוש

מהי אופטימיזציה עבור אתר הוורדפרס שלך ?

וורדפרס היא אחת מפלטפורמות האינטרנט המפותחות ביותר. לעיתים קרובות יותר, זוהי הבחירה הראשונה עבור מנהלי אתרים ומפתחים מכיוון שהיא קלה לשימוש, יציבה, נקייה מבעיות ויקרה, והיא מציעה הרבה תוספים ונושאים שגורמים לאתר שלך להיראות יפה ולעבוד טוב. כתוצאה מכך, וורדפרס מפקדת כ- 31% נתח שוק מאתרי האינטרנט .

עם נתח שוק כה גדול, קל לדמיין שיש המון אתרי וורדפרס בחוץ והרבה אנשים שמתכננים להשתמש בוורדפרס לאתרי האינטרנט שלהם הקרובים. עם זאת, זה חיוני לחלוטין שתהיה לך הבנה טובה של מה וורדפרס משפרת.

אופטימיזציה של וורדפרס היא תהליך אופטימיזציה, כוונון והתאמה אישית של הגדרת וורדפרס על מנת לשפר את הביצועים, להקל על הגילוי ומהיר יותר. זה מורכב מדברים רבים, כולל, בעל המפרט הנכון, עדכון וורדפרס, אופטימיזציה של מסדי נתונים, ניהול תוספים וכו '… והכל מיועד לייעול וורדפרס. בואו ניכנס לפרטי ניהול וורדפרס ונראה מה זה כרוך.

ממליץ לקרוא את המאמר שכתבתי על: מה זה WooCommerce ? הפתרון המושלם לחנויות וירטואליות

1. לאחר מפרט המערכת הנכון:

לוורדפרס כמו כל תוכנה אחרת יש דרישות משלה בכל הקשור לחומרה וכלי שירות להפעלה חלקה. עבור וורדפרס אתה צריך את הדברים הבאים:

  • PHP גרסה 7.2 ומעלה
  • גרסת MySQL 5.6 ומעלה או גרסה 10.0 ומעלה של MariaDB
  • תמיכה ב- HTTPS הדבר הראשון שעליך לעשות הוא לוודא שלשרת שלך יש כאלה

תמיכה ב- HTTPS הדבר הראשון שעליך לעשות הוא לוודא שלשרת שלך יש את המפרט המרובע הזה. האלטרנטיבה הפשוטה ביותר היא לבחור אירוח וורדפרס מכיוון שכבר אכפת לו מדרישות מערכת ומפרטים. כישלון בהפעלת וורדפרס על פי המפרט האידיאלי שלו מאיים לגרום לאתר שלך לפעול לאט. יש גם בעיה עם קריסות אתרים. פתרון בעיות אלה אמור להיות הדבר הראשון שעליך לעשות בתהליך מיטוב וורדפרס .

2. עדכן את וורדפרס ואת התוספים שלך:

הדבר הגרוע ביותר שאפשר לעשות בוורדפרס הוא להריץ אותו בגרסה ישנה יותר של וורדפרס. זה לא ישפיע רק על ביצועי האתר שלך באופן שלילי, אלא גם על האבטחה של האתר שלך. שים לב שקל יותר להאקרים לפרוץ ל- וורדפרס , שעובדת על גרסאות ישנות יותר של וורדפרס. עובדת העניין היא שעם כל הגרסאות של עדכון וורדפרס ישנם המון תיקוני באגים ושיפורים בתיקוני פלטפורמת האבטחה. מומלץ מאוד שהאתר שלך יעשה את הטוב ביותר בהיבטים אלה.

היבט נוסף פרט לעדכון וורדפרס מעודכן הוא עדכון התוספים והנושאים. זה יבטיח שהכל יהיה פונקציונאלי לחלוטין ואין בעיות תאימות לאחור או לאחור. כמו כן, אנו ממליצים לשמור את התוספים שבהם אתה משתמש ולמחוק את אלה שאינך עושה. זה יבטל את הצורך לשמור על יישומי פלאגין שאינם צריכים להתעדכן, ולהפוך את המערכת האקולוגית הכללית של וורדפרס לקלה ומהירה בהרבה. אם אתה שומר תוספים שאינך משתמש בהם לעתים קרובות או באופן קבוע או תוספים שלא מקלים על העבודה שלך, יש בזבוז מקום מיותר והצורך בתחזוקה עבור אותם תוספים. עדיף לשמור על מה שאתה משתמש ומה טוב לאתר שלך.

3. מיטוב וורדפרס Database

מסד הנתונים של וורדפרס מכיל את כל מה שנמצא באתר שלך. זה כולל את כל הדפים, הפוסטים, הטפסים, רשומות הטפסים, הגדרות הפלאגין, הגדרות הנושא וכן הלאה. ככל שהאתר שלך ממשיך להשתפר, יותר ויותר נתונים נשמרים במסד הנתונים של וורדפרס. במהלך תקופה זו, מסד הנתונים של וורדפרס הופך להיות כבד ואיטי. כתוצאה מכך המהירות הכללית של האתר פוחתת. כדי להימנע מכך, חשוב מאוד שמאגר הנתונים של וורדפרס ישתפר מעת לעת כך שיישאר מורחב ומהיר. ישנן דרכים לעשות זאת באופן ידני. ישנם גם לא מעט תוספים זמינים שיכולים לעזור לכם לשמור על מסד הנתונים של וורדפרס בצורה מיטבית. חלקם הם, WBOptimiz, Cleaner Database Cleaner ו- WP DMManager אשר הוכיחו שהם עובדים בעבר.

3. שיפור מהירות:

המהירות חשובה לחוויית משתמש טובה. יתר על כן, קבלת אתר מהיר עוזרת לך להראות ראות בחינם. כדי להבין היכן אתה נמצא בממשק המהירות, השתמש בכלים כמו מגדלור ו- Google PageSpeed ​​Insights . כלים אלה לא רק יעזרו לכם להבין את האתר שלכם מבחינת מהירות האתר, אלא גם יספקו תוכנית פעולה ברורה לשיפורו. כמה דברים בסיסיים שאתה צריך לדאוג להם הם:

  • אפשר Gzip בשרת
  • ודא שהתמונות דחוסות ומוטבות
  • השתמש בתבניות מונפשות כדי להציג תמונות בצורה יעילה יותר ונסה להפיק את המרב מהמטמון בדפדפן ובשרת. יש גם כמה תוספים ממש טובים בוורדפרס שיכולים לעזור לך לשפר את המהירות של אתר האינטרנט שלך.

אבטחה

אבטחה צריכה בהחלט לאשר את רשימת פריטי האופטימיזציה. בעל האתר אינו מעוניין לעבור תהליך כואב להתאוששות מפריצה לאתר או מאובדן נתונים.עם זאת, ישנן דרכים לשיפור האבטחה של אתר הוורדפרס שלך. הדבר הראשון שאתה צריך לוודא הוא שוורדפרס שלך מעודכן, וכיסינו את זה בנקודה הקודמת. היבט נוסף שעליך לשים לב אליו הוא לוודא שאתה מגדיר SSL באתר שלך . יתר על כן, וודא כי ספריות כמו WP-Content ו- WP-Upload אינן מאפשרות אף אחת מהן. קוד PHP להפעלתם. בנוסף, עדיף שיהיו לך כלים מתוחכמים של צד שלישי להגברת האבטחה. לדוגמה, תוכנית האירוח של וורדפרס שלנו מגיעה עם Seatlock כסטנדרט בתוכניות אבטחה של וורדפרס + הדואגות לאבטחת אתר האינטרנט שלך ומהווה פיתרון בהתאמה אישית המיועד במיוחד לקהל הוורדפרס שלנו.

אביחי אהרוני
אביחי אהרוני
עוסק בבניית אתרים וקידום אתרים, באופן מקצועי משנת 2019. היום בעיקר עוסק בשיפור מהירויות אתרי אינטרנט. נָשׂוּי + 3 וגר בפרדס חנה כרכור.

יש כאן עוד מאמרים מעניינים 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *